Verloren Was Methode – á cire perdue

De verloren was methode (á cire perdue) is een veelgebruikte en nauwkeurige methode om beelden en objecten om te zetten naar gietwerk in brons. Hierbij wordt van een wasmodel (een kopie van uw beeld in was) een eenmalige, vuurvaste mal gemaakt, welke in een oven wordt geplaatst, waardoor de was uit de mal loopt/smelt. Het wasmodel is nu “verloren”, waardoor er een holle ruimte is ontstaan, waarin bijv. brons kan worden gegoten.

De verloren was methode voor het gieten van beelden

Na afkoeling van het brons wordt de mal opengehakt en komt het onbewerkte afgietsel tevoorschijn. Ook de vuurvaste mal raakt bij dit procedé “verloren”. Nu kan het bronzen afgietsel worden bewerkt (geciseleerd) en evt. gepatineerd.

á cire perdue voor gedetailleerde reproducties

Voor elk afgietsel in brons etc. is er dus 1 wasmodel nodig. Met een siliconen mal van uw beeld kunnen er talloze wasmodellen worden gemaakt, die na correctie (deelnaad, evt. luchtbellen) met bijv. boetseerwas, bij de gieterij kunnen worden ingezet, om gedetailleerde reproducties van uw beeld in brons te gieten.

Noblabla is een specialist in het maken van siliconen mallen en wasmodellen, de gieterijen waar wij mee samenwerken geven u graag een vrijblijvende offerte door, voor gietwerk in brons aan de hand van de verloren was methode