mallen makengiet-blauw-29pVerloren Was Methode – á cire perdue

De verloren was methode (á cire perdue) is een veelgebruikte en nauwkeurige methode om beelden en objecten om te zetten naar bronzen, aluminium en messing gietwerk. Hierbij word van een wasmodel (een kopie van uw beeld in was) een eenmalige, vuurvaste mal gemaakt, welke in een oven wordt geplaatst, waardoor de was uit de mal loopt/smelt. Het wasmodel is nu “verloren”, waardoor er een holle ruimte is ontstaan, waarin bijv. brons kan worden gegoten.

De verloren was methode voor het gieten van beelden

Na afkoeling van het brons wordt de mal opengehakt en komt het onbewerkte afgietsel tevoorschijn. Ook de vuurvaste mal raakt bij dit procedé “verloren”. Nu kan het afgietsel worden bewerkt (geciseleerd) en evt. gepatineerd.

á cire perdue voor gedetailleerde reproducties

Voor elk afgietsel in brons etc. is er dus 1 wasmodel nodig. Met een siliconen mal van uw beeld kunnen er talloze wasmodellen worden gemaakt, die na correctie (deelnaad, evt. luchtbellen) met bijv. boetseerwas, bij de gieterij kunnen worden ingezet, om gedetailleerde reproducties van uw beeld in brons, aluminium of messing te gieten.

Noblabla is een specialist in het maken van siliconen mallen en wasmodellen, de gieterijen waar wij mee samenwerken geven u graag een vrijblijvende offerte voor gietwerk in brons, aan de hand van de verloren was methode.

Holle wasmodellen

Bronsgieten met lepel in eenmalige, vuurvaste mallen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Aanvraag Mallen en Gietwerk 1/3
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 8.39MB
Meerdere afbeeldingen uploaden mogelijk
Sending

Wij maken

Siliconen mallen en polyurethaan mallen voor diverse gietmassa’s

Wij maken

Afgietsels in hars, rubber en gietwas (t.b.v de verloren was methode)

Wij leveren GEEN

Mallen uit voorraad, -Materialen, -Gratis advies, -Half werk