giet-blauw-29px-12pxdik

Kaarsen gieten in bijzondere vormen

Noblabla  maakt siliconen mallen voor kaarsen gieten in bijzondere vormen.

Met een siliconen mal kunnen  bijzondere kaarsvormen worden gerealiseerd , daarnaast maakt de nauwkeurige afvorming van  siliconenrubber een zeer gedetailleerd oppervlak mogelijk.

Het hoofdbestanddeel van een kaars is paraffine (was) , bij voorkeur kan er worden gekozen voor een paraffine met een hoog smeltpunt (max. 62°) deze is zuiverder en bevat minder olie. Voordeel hierbij is ,dat de kaarsen een langere brandduur hebben en minder roet afgeven.

Stearine (stearine zuur) kan worden toegevoegd (10%) om de kaars beter te laten branden , minder te laten druipen en het geeft ook een diepere kleur.

Kaarsen gieten met Noblabla siliconen mallen.
Kaarsen gieten met een siliconen mal.
Kaars gieten, smelten paraffine.
Paraffine smelten.
Kaarsen kunnen op kleur worden gebracht met pigmenten , gebruik, voor het gieten van kaarsen, 1g kleurpigment op 1000g paraffine. Met een kleine variatie kunt u hierbij voor een lichtere of juist donkerdere kleur kiezen. Voegt u het pigment pas toe, als de paraffine volledig is gesmolten.

Onze mallen worden vanzelfsprekend uitgerust met  een uitsparing voor de lont en twee voorzieningen om deze , tijdens het kaarsen gieten, te kunnen centreren met bijv. ijsstokjes.

U kunt paraffine niet direct boven een hittebron smelten , bij voorkeur kan er hier gebruik worden gemaakt van  “au bain-marie” .  U kunt hiervoor een was smeltpan gebruiken of  twee  in elkaar gestapelde pannen , waarvan u de onderste pan voor 1/3 vult met water.

kaarsen gieten met een siliconen mal
Kaarsen gieten
Kaars gieten met een siliconen mal van een conservenblikje.
Kaars met model/origineel

Vraag een vrijblijvende offerte aan en voeg afbeeldingen en afmetingen toe van uw model. 

Aanvraag Mallen en Gietwerk 1/3
Kunt u een model aanleveren (tastbaar op ware grootte)?

Maatvoering (H x B x D)

Vul min. 2 velden in

Maximum file size: 10MB

Meerdere afbeeldingen uploaden mogelijk
CAPTCHA
Sending

Wij maken

Siliconen mallen en polyurethaan mallen voor diverse gietmassa’s

Wij maken

Afgietsels in hars, rubber, gietsteen en gietwas (t.b.v de verloren was methode)

Wij leveren GEEN

Mallen uit voorraad, -Materialen, -Voedselveilige mallen, -Gietwerk in heldere hars, -Zeepmallen,-Lifecasting, -Ingegoten objecten, -Gratis advies